• Science Gym består av ett tiotal stationer som utmanar kroppen.

  Science Gym består av ett tiotal stationer som utmanar kroppen.

  Foto : Matilda Larsson.

 • Karolina Klüft talade under onsdagens invigning.

  Karolina Klüft talade under onsdagens invigning.

  Foto : Matilda Larsson.

 • Projektledare Marcus Brunskog berättade om bakgrunden till projektet.

  Projektledare Marcus Brunskog berättade om bakgrunden till projektet.

  Foto : Matilda Larsson.

 • 3
 • 2
 • 1

LBA på plats när Karolina Klüft invigde Science Gym

04 May 2017

Mot Nya Höjder är ett framgångsrikt projekt som de tre senaste åren involverat tusentals barn och ungdomar i Sverige tillsammans med lärare, utbildningsinstitutioner och näringsliv med rot i Kronoberg.

Den 3:e maj 2017 var det invigning för Mot Nya Höjders senaste tema - Make IT Move som handlar om rörelse och hälsa. Ljungby Business Arena var på plats på Fortnox Arena i Växjö när Carolina Klüft, ambassadör för Make IT Move, invigde Science Gym. Sedan testade man de tiotals stationer som utmanade kroppen och knoppen på olika sätt. 

Kan åka virtuella skidor

Runt 1600 elever i Kronoberg beräknas besöka Science Gym mellan den 2 och 12 maj och trots att stationerna är utformade främst för 4-9:e-klassare, är Science Gym lika spännande för vuxna. Bland annat kan man testa att cykla på sin hemmagata via Google Maps, åka skidor i en virtuell värld eller pröva hur bra balans en konståkare har. 

Projekt för att möta behov av framtida kompetens

Ljungby Business Arena har varit med och stöttat Mot Nya Höjder sedan starten 2015, som bildades när det stod klart att Association of Space Explorers årliga konferens skulle hållas i Kronoberg. Då startades Mot Nya Höjder av Länsstyrelsen i Kronoberg, Region Kronoberg och Linnéuniversitet. Projektet skulle komma bli en möjlighet för att öka ungas intresse för teknik, naturvetenskap, matte och numera även digitalisering. Ett projekt Ljungby Business Arena anser är viktigt för att på lång sikt möta behovet av framtida kompetens och även öka länets lokala och regionala attraktionskraft.