• 1

En hälsning från 2011 års vinnare i Ljungbys Draknäste

06 August 2012

Som ambulansförare såg Pär Andersson hur totalt oskyddade för tidigt födda barn var under en ambulanstransport.Han sökte och fann en lösning. Något ingen lyckats med tidigare. Även om idéerna är det som driver Pär blev företagandet lösningen för att genomföra dem!

Så här skriver Pär:
Hej och tack för senast från PACAB.

Stora delar av utvecklingen av min produkt för säker transkport i kuvös av för tidigt födda barn världen över, Embrace, har gått åt till att göra färdigt CE-märkningen. Kostnaden för att bevisa att "Embrace" håller för alla satta krav i riskhanteringen har varit otroligt hög. Men nu är det färdigt och produkten håller den högsta bevisade säkerhetsnivån. "Embrace" är ute på fältet för tester, väntar bara på ett godkännande från användarna för att sen börja försäljning genom kuvöstillverkare. Nyfikenheten från användarna är mycket stor. Liknande projekt har utförts och slutförts i Storbritannien, men inte nått fram.

Jag vill passa på att tacka för 2011 års Draknäste-arrangemang som gav mig en kick i rätt riktning. Samt att förverkliga det jag sagt och påstått inför juryn och publiken.

Jag önskar de nya tävlande lycka till och hoppas och tror, att de använder erfarenheten och visdomsorden från juryn väl!

Tack / CEO Pär Andersson, PACAB - Child safety systems