• Praktisera!

  Praktisera!

  Foto : Birgitta Ryberg

 • Träffa rätt?

  Träffa rätt?

  Foto : Birgitta Ryberg

 • Go your own road

  Go your own road

  Foto : Erik Johansson erikjohanssonphoto.com

 • 3
 • 2
 • 1

Unga jobb i Ljungby

24 August 2012

Unga Jobb är Swedbanks och sparbankernas initiativ för att tillsammans med näringslivet ta fram fler praktikplatser för ungdomar. "Med jobberfarenhet och kontakter är det lättare att ta steget vidare - till arbete eller studier", säger Marie Fuhr-Ohlsson, kontorschef på Swedbank i Ljungby.

Tillsammans med företagskunder och övrigt lokalt näringsliv, är tanken att så många bra praktikplatser som möjligt tas fram.  "Varje ort måste hitta sin väg till Unga jobb", fortsätter Marie. "Här i Ljungby vill vi och några företag genomföra ett pilotprojekt, som vi hoppas kunna upprepa med andra och fler företag."

Den 4 september erbjuds ungdomar att besöka fem företag: Swedbank, Lego-Jouren, Brunskogsgruppen, PMU och Ljungby Maskin och få en inblick i verksamheterna. Ungdomarna söker sedan praktik i ett vanligt ansökningsförfarande - och företagen får en chans att lära känna praktikanterna! Praktikplatserna förmedlas inom ramen för arbetsförmedlingens erbjudande om jobbgaranti för ungdomar. Arbetsförmedlingen i Ljungby bistår också genom att utbilda handledare på företagen som en del i samarbetet.

"Det är en win/win-situation. För företagen, ungdomarna och samhället. Och jag är övertygad om att fler företag vill vara med i nästa runda - välkomna att kontakta mig", avslutar Marie.

P169MFU_Marie Fuhr-Ohlsson-liten.jpg

 

Läs mer om Unga jobb  !  

Fler unga i arbete var också i fokus då näringslivet invaderade residenset i maj på temat "Hur svårt kan det va'?" 

Näringslivet i Kronobergs kommuner har bestämt sig för att ta sig an ungdomssysselsättning - följ TvärdraGs blogg!

 

Kontakt Unga jobb: marie.fuhr-ohlsson@swedbank.se

Kontakt Arbetsförmedlingen: carl.lundkvist@arbetsformedlingen.se

Kontakt TvärdraG: karin.palmer@rfss.se