asdasd

Nyheter April

Just nu är det svårt att planera den löpande verksamheten med möten och aktiviteter. Vi fick flytta fram frukostmötet den 2 april och även ”Business for pleasure” på Wulffs Supplies 23 april flyttas fram. Båda aktiviteterna planeras till hösten.

Just nu diskuterar vi Gökottan med Värnamo näringsliv den 20 maj och jag återkommer med besked om denna inom kort.

Enligt stadgarna ska en föreningsstämma genomföras senast sex månader efter bokslut.
I enlighet med alla rekommendationer och nya regler flyttas den planerade förenings-stämman till den 25 juni. Samtliga handlingar kommer att skickas ut i början av juni.

Jobbcirkus – en utställning för att inspirera och stötta högstadieelevers val till gymnasiet. Projektet rullar på, ett bokningssystem är snart klart och en arbetsgrupp jobbar med hur vi ska koppla gymnasieprogrammen till yrkesrollerna på våra företag. Fundera gärna på vilka yrkesroller som finns på just ditt företag.

Under kommande vecka kommer jag att maila ut en förfrågan till er alla om ni vill vara med och visa er verksamhet på något sätt och hur man kan koppla gymnasieprogrammen till yrkesrollerna på era företag.

Vi kommer att bygga upp utställningen under V33 och samma vecka utbildas samtliga SYV-are i utställningen. Den 9-10 september kommer utställningen att invigas och då kommer ett antal spännande gäster att delta.

Starta eget
Trots virustider eller kanske just därför, funderar många på att starta egna företag. Antalet rådgivningar per vecka har länge legat på 1-2 st och den trenden fortsätter. De senaste veckorna har tre företag startats, ett aktiebolag och två enskilda firmor.

Ny hemsida
Ljungby Business Arena kommer inom två veckor att lansera en ny modernare hemsida.

Covid-19
Kommunens affärsrådgivare, Hans Svegmar, bistår med rådgivning kring de stödpaket som regeringen löpande lanserat. Passa på att boka 2 timmars kostnadsfri rådgivning! Erbjudandet gäller till den sista april!

Publicerat: 2020-05-12